pondělí 23. června 2014

Čočka červená

Ahoj,

abych si vyzkoušela vkládání fotek, jsem tu s příspěvkem týkajícím se vaření. Nebude se však jednat o foto ze zásob paměťové karty, nýbrž o čerstvý úlovek.

Jelikož v těchto dnes musím jíst spíše měkčí stravu, rozhodla jsem se udělat si čočku. A to čočku červenou, loupanou. Tahle čočka je skvělá díky své rychlé přípravě, nic se nemusí máčet, stačí pouze propláchnout. Dělat se dá na různé způsoby, většinou ji připravuji na lehce zpěněné cibulce, což dnes nevyšlo, ale to nevadí. Chutila jsem rozmarýnem, neboť máme jeden krásný na stole, a trochou kurkumy. Osolíme nakonec dle svého. Jelikož jsem měla vařené vajíčko, parťak k čočce byl hned jasný, ale chutná je i s pečivem, zkrátka s čím kdo chce. Čočku podlevám postupně, vždy když se předchozí voda vyvaří a vstřebá, abych jí pak neměla moc a neměla z toho spíše blatíčko. Výhodou je, že množství si můžeme určit jaké chceme, tedy jak pro více osob, tak i pro jednu. Měkká je opravdu za chvilku, a někdy příště si uvedeme, co čočka kromě rychlé přípravy nabízí za benefity. 



Čočce zdar :)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře a postřehy děkuji a přeji krasný den!